Sympozjum Alpen Pharma na Kongresie ISIAN & IRS 2024.

10.05.2024

42. Kongres Międzynarodowego Towarzystwa Zapaleń i Alergii Nosa (ISIAN) i
24. Kongres Międzynarodowego Towarzystwa Rynologicznego (IRS ), 46 kwietnia 2024 r. Tokio, Japonia

W dniach 4-6 kwietnia 2024 w Tokio w Japonii odbył się Kongres ISIAN & IRS 2024.

Alpen Pharma Group miała okazję nie tylko uczestniczyć w tych dwóch tradycyjnych, prestiżowych kongresach, ale również poszerzyć partnerstwo naukowe oraz współpracę z kluczowymi opiniotwórcami społeczności laryngologicznej.

Kongresy ISIAN i IRS zgromadziły ponad 900 czołowych i wpływowych przedstawicieli tej dziedziny z różnych krajów.

Na kongresie w Tokio 5 kwietnia zorganizowaliśmy znaczące wydarzenie  Sympozjum Alpen Pharma, podczas którego zaprezentowaliśmy cechy, możliwości i dowody naukowe potwierdzające skuteczność i bezpieczeństwo Cinnabsinu jako naturalnego wsparcia leczenia w zakresie nieżytu nosa i zatok przynosowych.

Temat sympozjum brzmiał: Naturalne środki na infekcje i stany zapalne zatok nosowych skutecznie zapewniają szybką ulgę w objawach i optymalizację długotrwałego leczenia.

Mieliśmy zaszczyt gościć znanych i cenionych na świecie wykładowców i moderatorów:

Dr Martin Desrosiers MD FRCSC, chirurg zatok, The University of Montreal Hospital Research Centre, profesor kliniczny, University of Montreal, badacz kliniczny, CRCHUM (The University of Montreal Hospital Research Centre): „Żywe laboratorium zatok”.

Prof. Vicheva  Przewodnicząca ERS 2023-2025, Klinika Otorynolaryngologii, Uniwersytet Medyczny w Płowdiwie, Bułgaria; Klinika laryngologiczna, Szpital Uniwersytecki Kaspela, Płowdiw, Bułgaria

Dr Hideyuki Kawauchi, MD, DMSc. Katedra Mikrobiologii, Wydział Lekarski, Uniwersytet Shimane, Japonia

Moderatorzy:

Prof. Valerie Lund brytyjska chirurg i emerytowana profesor rynologii University College London, która w 2024 została uhonorowana tytułem Damy Komandora Orderu Imperium Brytyjskiego za zasługi w dziedzinie rynologii.

Dr Robert Kern  Przewodniczący, Katedra Otolaryngologii  Chirurgia Głowy i Szyi George A. Sisson, MD, profesor Otolaryngologii  Chirurgia Głowy i Szyi oraz Medycyny (Alergologia i Immunologia).

Moderatorzy i uczestnicy sympozjum byli zadowoleni z możliwości zapoznania się ze wszystkimi danymi naukowymi i doszli do wniosku, że takie seminarium stwarza idealne warunki do dyskusji, wymiany wiedzy, postępów i pomysłów do dalszych badań i publikacji związanych z Cinnabsinem, a także do jego pełnego zastosowania w kompleksowym leczeniu nieżytu nosa i zatok.

Podczas Kongresu, Alpen Pharma Group również uczestniczyła w przestrzeni wystawienniczej – jej stoisko wystawowe wyróżniało się pięknym i atrakcyjnym wyglądem, profesjonalnymi materiałami naukowymi, prezentacją wideo i eleganckimi upominkami.

Kongres ten był cennym i pouczającym doświadczeniem, które mamy nadzieję, przyniesie wiele możliwości dla przyszłego rozwoju firmy i jej produktów.